Followers

Monday, 12 March 2012

Dirang Dibakar


Dirang dibunuh
(sumber metro)

Mula2 sekali kiter sedekahkan Al-Fatihah kepada Nurul Nadirah Abdullah. Semoga rohnyer dicucuri rahmat dan ditempatkan tempat yang baik2. 

Kejam yer manusia sekarang nie. Huh nak mengalir airmata Alin. Yerlar kiter pon ader anak perempuan plak tue. Macam2 kat kepala nie pikir masa kat tempat kerja, macam mana anak kiter, tgh buat apa, haih macam2lar. Alin raser semua ibu2 bekerja semua macamtue. Kiter berdoalar kepada Allah semoga dihindarkan daripada perkara2 macam nie. Tak sanggup langsung nak menghadapinyer. 
Berita penuh boleh baca di paper online metro.


p/s: kepada ibu bapa diluar sana sila awasi anak2 supaya tidak keluar sendirian ke kedai atau kemana2. Sekarang nie memang tidak selamat. Elak sebelum terkena. 

Thursday, 8 March 2012

Sembahyanglah Kamu Sebelum Kamu Di Sembahyangkan

Salam Jumaat semua, mari kiter sama2 menghayati Doa Ketika Duduk diantara Dua Sujud.

 (sumber dari google)


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~



Sekarang Anak dara sibuk nak sembahyang.
Farisha: Mama2 Farisha nak sembahyang.
Mama: Jom kiter sembahyang sama tapi icha pakai telekong mama dulu ek.
            Nati Mama belikan telekong untuk icha ek
Farisha: Ok Mama!!!! cayunk Mama...

Baru habes sembahyang. Farisha terposing lebih. Huhuhuhu.

Melentur buluh biar dari rebung yer... Dah Malu-malu Pulak.. 
Macam2lar anak dara nie.

Semoga anak mama menjadi anak yang solehah 
dan mendengar kata. Amin...

Hari nie Mama dah beli telekong Farisha serupa macam nie. 
Harap anak mama suker. (gambar sumber dari google)



p/s: sembahyanglag kamu sebelum disembahyangkan. 

Wednesday, 7 March 2012

Nando's Best Ker?

Salam Khamis semua, dah nak masak ker bagi surirumah n dah beli makanan ker bagi yang bekerja? Arinie Alin bawak bekal tomyam. Yerlar kat KL Sentral nie makanan dah mahal. Ader ker satu lauk n satu masakan sayur RM 8.00 mau pengsan kalo dah sebulan. Tue baru jerk makan tengahari belum lagi sarapan or makan malam lagik. Kekik darah betui. Gaji bukan naik banyak tapi harga makanan naik mendadak Huh harap dijauhkanlar dari semua tue dan dimurahkan rezeki. Aminnnnn...

Heheheh. Sebenarnyer nak cerita alin makan di Nando's aritue. Huh tak sedap sangat. Makan Kenny Rogers lagi best banyak pilihan n besh. Bukan apa Nando's sos yer alin memang tak bole diterima tekak. Tak taular kalo ader orang suker.

Alin memang try Nando's nie First and lastlar. Huhuhuhu. Selamat tak bayar kalo tak mau meroyan. Alin sebenarnyer dapat kupon free 3 set  hidangan makanan. Huhuhuhu. Mula2 malu nak pakai tgk menu dulu nak order tue baru tunjuk kopun free. Kupon tue alin dapat daripada kawan. Rezeki jangan ditolakkan. Hehehehhe... Alin pesan untuk 2 set yang satu lagik take away. Tuk farisha alin pesan set kanak-kanak RM13. Air tuk kami RM22. Semuanyer RM35. Alin pilih Extra Hot Peri Peri Souce untuk hidangan ayam. Jom kiter tgk pict...

Nieler Coupon yang Alin dapat tue.
Sebelum tgu makanan si anak dara posing2 dulu

Herm dah baring2

Air Alin Hot Mocha... Sedap tak?

Mama n Farisha

Sets Dish For Children

Alin order 1/4 chicken wif Extra Hot Peri-Peri Souce Side Line Grill Vegetable and Chips Peri-Peri

Ok Dah siap makan

Bubye Nando's (Posing Depan Restaurant)


p/s: erm bagi Alin taklar sedap sangat. Makanan mak Alin masak lagik sedap.... hehehehhe selamat Free.




Tuesday, 6 March 2012

Child Skill Development

Selamat pagi semua, harap semua sehat2 belaka. Huh office nie memang sejuk betui. Dah beku dah nie. Cuma salji jerk tak turun lagik. Hehehhehe..

Yeay tahun nie Cik Husben belanjer Android phone untuk Alin sempena 4 tahun mendirikan tumahtangga. Hadiah nie Alin dapat awal sikit tarikh sebenarnyer 15 Mac. Sebab cik husben dah tak sabor nak membelinyer. Hehehheheh. Alin pon seronoklar jgk sbb bole surf internet terus dari phone tue. Nak tgk blog pon bole terus jerk dari situ. Selain daripada itu phone tue bukan tuk mama jerk. Tapi telah dikongker oleh anak dara Alin nie. Kalo nampak jerk alin pegang phone mulalar die macam cacing kepanasan nak gamelar nak dgr lagular.

Tapi ok jgk untuk development skill die sebab macam2 bole beli kat dalam application blackmarket. Bole main puzzle, kenal huruf, sebut perkataan. Bagus untuk anak mama, nanti anak mama cepat pandai dan tak boring belajar. Tapi pelikkan anak kiter2 nie memang cepat sangat tangkap. Kalo puzzle tue cepat jek siap. Alin ada jgk snap gambar Farisha masa main puzzle. Jom kiter tgk gambar nak celoteh banyak pon tak bestkan.... Tapi sebelum tu jom tgk anak dara Alin yang semakin membesar tue...


Ok nielar anak dara Alin yang semakin membesar. Pengemar bunga... gambar selingan dulu.

Cenyum nader2. Hehehhe...

Ok mula2 tarik bentuk yang berwarna masuk ke bentuk yang sesuai. Baguskan untuk Child Skill Development Bagus jgk papa belikan tuk mama bole jgk ajar farisha.

Ok Macam nie caranyer masukkan bentuk ke dalam bentuk yang sesuai. Selain tu bole kenal2 warna.

Ok dah siap, siap ada suara perempuan cakap CONCRETE MIXER.... bagus kan? Terpegun alin sebab farisha boleh siapkan task tersebut. Memang kagumlar. Alah budak sekarang memang cepat belajar teknologi2 terkini nie. Kalo dulu Alin komputer pon tak tau. hehehhehe...  

Thursday, 1 March 2012

Mari Dengan Semangat Yang Baru

Sorry kengkawan. Baru jerk nak update blog. Memang tak sempat langsunglar. Minggu nie kami sudah berpindah ke bangunan baru. Oklar ader semangat baru untuk bekerja. Tapi masalahnyer sejuk sesangatlar. Tak tahan... grrrr...grrrr. Nie pon raser nak demam. Huh memang banyak keje sekarang nie nak unpack baranglar keje yang tergendala lagik. Hehehehhehe. Adeh tak larat nak berceloteh dah. Jom kiter layan gambar jerklar. 

Nielar work station lama Alin

Nielar workstation yang baru serba putih jap lagik jadi belacanlar nie. Huhuhhu. Tapi kejap jerk bersih n kemas meja nie. Mari tgk picture di bawah.

Jeng Jeng  kerja yang tertangguh dari mgg lepas mulalar meja berselerak. hehehhehe. 
Nie betul bukan rekaan tau.

Tular sebabnyer tak sempat nak megupdate blog. Sorry sangat..... Banyak cerita nak cerita nie tapi tgu ek kengkawan... Peluk Cium Banyak2.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...