Followers

Tuesday, 23 October 2012

Kebab Cendawan

Salam,

Selamat pagi semua! Dah sarapan belum? Heheheh. Alin dah kekenyagan Alhamdullialah rezeki arinie. Arinie alin bawak kebab cendawan buatan sendiri. Heheheh... Merangkap makan malam tadi dan breakfast arinie. Mungkin sampai tengahari kot. Sebab pagi nie makan satu dah kenyang. 2 keping belanjer cik mai n tasha. Jimat kan kengkawan... Sekarangkan semua barangkan nak naik.... So kenelar berjimat... Tadaaaa... Nielar kebabnyer...


Jom Kiter kongsi resepi:

400g daging cincang
Lobak dicincang
Cendawan tin separuh
Sos BBQ 1 Sudu
Sos Tiram 1 Sudu
Sos Cili 1 Sudu (Ikut kepedasan)
Kicap Manis 1 Sudu
Bawang Merah 1 Biji
Bawang Putih 3 Biji
Roti Pita 1 Bungkus

Cara2 masak:

1. Mula2 tumis bawang sampai naik bau
2. Masukkan daging cincang. keringkan air daging sampai agak2 kering
3. Masukkkan Sos BBQ, Sos Tiram, Sos Cili, Garam, Lada Hitam gaul sampai rata.
4. Roti Pita Di bakar dalam oven ataupun letak2 jerk atas pan tue bagi garing...
5. Ok Siap. Racik sayur salad dan tomato. Pastue sumbatkan daging pada roti pita dah taruk mayonis dan sos cili... Ok siap untuk di makan...

Sebelum abeskan entry arinie jom kiter layan Farisha tangkap gambar sendiri:-

Huhuhuhu. Pandai Jgk farisha tgkp gambar...

Letak camera atas meja tapi sekerat jerk kepala takder

dah gambar matalar pulak...

Bulat yer mata anak mama...

hehehhe gambar piko ngan kitty pon ader

Wah Farisha dapat tangkap gambar Piko ngan Kitty tgh bekejaran

Huh gambar mama pon sekeratlar sayang...

p/s: huhuhu arinie nak masak aper yer...





Sunday, 21 October 2012

3 Sekawan


Nielar kawan2 Farisha. Seorang Arianna dan Seorang lagi zameer. Gambar nie maser family day 2012 tema Avengers... Kami Anak2 kumpulan Hulk.. Mereka semua sebaya berumur 3 tahun... Huhuhuhu Sweetkan Pict nie... Suker tgk... tema "3 Sekawan"...




Nie gambar maser rayer tahun nie 2012 kat rumah Arianna...



Gambar yang nie maser diorang umo 1 tahun tahun 2010. Maser tue besday arianna 1 tahun. Cute kan... Tiga2 kecik chomei lagi...Hohohoho. Maser nie Alin Kuwus sebab BF farisha. Huhuhu bilerlar nak kuwus camnie... Tgk tue.. Farisha plak jenis budak tak reti duk diam tak bole nak pegang langsung cam ulat..


Nie maser diorang 1 tahun juga (bulan 5 tahun 2010) nie maser baru balik dari ICT. Best dapat makan reramai macam nie. Dua tiga hari balik dari ICT Farisha kene sakit kuku, tangan, mulut.. Kesian...



Nie untuk tatapan anak2 mama biler dah besar nanti. Kejap jerk diorang dah besar. Harap semua anak2 mama (Farisha, Zameer n Arianna) membesar dengan sehat dan menjadi anak cerdik pandai. Amin...




Tuesday, 16 October 2012

Kawan Baru Farisha 6/10/2012



Tadaaaa... Nielar kawan Farisha ngan kawan Piko yang baru. Kami berikan nama Kitty. Huhuhu. Chomei tak? Kami ambil daripada tuan nyer di Shah Alam. Kesian Kitty di berikan kepada kami sebab die bukan Persian Cat. Emaknyer Persian tapi biler kluar2 kucing domestik biasa. Lima2 beradik semua kucing biasa.  Hohoho. bapaknyer kucing biasa kot.... Tapi kami ambil seekor sahaja sebab memang dah tgl seekor. Sebab hari sebelum tue ader orang dah ambil 4 ekor abangnyer. Maybe Kitty memang dah tertulis kami yang jaga sebab orang tue memang nak ambil kelima2 tapi Kitty dapat melarikan diri dan hilang. Dah lama tue baru die balik umah tuannyer. 

Kira2 dah dekat 2 minggu (6/10/2012) jgklar kami ambil dari tuannyer aritue. Maser kami ambil si Kitty nie takut giler sampai terberak2 cirit yang sangat busuk. Phew... satu kereta bau. Raser nak pengsan pon ader. Tapi demi nak cari kawan Piko bawak baliklar jugak... Lepas jerk kami ambil Kitty kami terus ke Jalan Klang Lama untuk cari sangkar yang lebih besar untuk Kitty dan Piko. Kang kalo sangkar kecik bergaduhlar pulak. Hu3.. Ok nie die sangkar untuk Si Piko dan Kitty 3 tingkat tue. Si Piko daripada umah setinggan dah jadi umah banglo 3 tingkat dah. Siap ader Hammock utk Si Piko...

 Sangkar Baru untuk Kucing2 Ku

huhuhuhu. 3 Tingkat

Hammock Tempat Si Piko Tido  

Tgk tue die tgh landing. Kesian Kitty di hujung tue masih ketakutan...

Hohohoho... Siap Posing tue Si Piko nie....

Harap Si Piko gembira dapat kawan baru, sangkar baru dan tempat tido baru.... :)

p/s: Si Piko dah ader makwer baru. Sekarang dah jarang die geget kami sebab die dah ader kawan baru...





Sunday, 7 October 2012

Biore Pore Pack


Hye salam Isnin semua, jangan malas2 kerja tau. Macam mana weekend best tak? Hu3... Certeka aper kat atas tue... Ala Biore Pore Pack yang dulu sangat glamer utk tanggalkan bintik hitam dah putih. Huh kalo pakai memang puas hatilar. Raser licin jerk hidung. Hohohoho... Al maklumlar hidung tak beraper licin nieh, raser gewam jerk nak picit. Tapi kalo salah picit mularlar nak lebam. Ok untuk selamat daripada lebam jom kiter try Biore Pore Pack nie.

Dulu maser sekolah menengah memang rajin pakai nie. Maklumlar hormon baru nak menjadi2kan. Pastue masuk jerk Universiti tak pakai dah sebab ader salon tuk facial kat bawah kolej kediaman. Huh memang puas hatilar bayar RM10. Buat facial  dan wap muka siap buang bintik hitam n putih. Tapi sekarang terpakserlar pakai biore pore pack balik. Nak buat facial sendiri tak terkejar. Nak pegi kedai mahal. So kembalilar semula kepada Biore Pore Pack. Baru puas hati. Kalo mekap pon tampak licin jek. Hohohoho. Marilar mencuba pasti puas hati... Dah macam sales gurl biore pore packlar pulak. Dulu hanya putih jerk tapi sekarang siap ader kaler itam. 


Ok inilar hasilnyer. Dah beberapa tahun simpan. Rasernyer abes jerk degree mau 5 tahun jgklar. Puas hati rasernyer. Sajer jerk pilih hitam biar bole nampak semua yang tertanggal. Jangan luper cuber result pasti puas hati. :)

p/s: tapi kalo kulit alergik baik2 tau takut tak tahan pula dengan gam ada pada biore pore pack tue..Selamat mencuba..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...