Followers

Tuesday, 16 October 2012

Kawan Baru Farisha 6/10/2012



Tadaaaa... Nielar kawan Farisha ngan kawan Piko yang baru. Kami berikan nama Kitty. Huhuhu. Chomei tak? Kami ambil daripada tuan nyer di Shah Alam. Kesian Kitty di berikan kepada kami sebab die bukan Persian Cat. Emaknyer Persian tapi biler kluar2 kucing domestik biasa. Lima2 beradik semua kucing biasa.  Hohoho. bapaknyer kucing biasa kot.... Tapi kami ambil seekor sahaja sebab memang dah tgl seekor. Sebab hari sebelum tue ader orang dah ambil 4 ekor abangnyer. Maybe Kitty memang dah tertulis kami yang jaga sebab orang tue memang nak ambil kelima2 tapi Kitty dapat melarikan diri dan hilang. Dah lama tue baru die balik umah tuannyer. 

Kira2 dah dekat 2 minggu (6/10/2012) jgklar kami ambil dari tuannyer aritue. Maser kami ambil si Kitty nie takut giler sampai terberak2 cirit yang sangat busuk. Phew... satu kereta bau. Raser nak pengsan pon ader. Tapi demi nak cari kawan Piko bawak baliklar jugak... Lepas jerk kami ambil Kitty kami terus ke Jalan Klang Lama untuk cari sangkar yang lebih besar untuk Kitty dan Piko. Kang kalo sangkar kecik bergaduhlar pulak. Hu3.. Ok nie die sangkar untuk Si Piko dan Kitty 3 tingkat tue. Si Piko daripada umah setinggan dah jadi umah banglo 3 tingkat dah. Siap ader Hammock utk Si Piko...

 Sangkar Baru untuk Kucing2 Ku

huhuhuhu. 3 Tingkat

Hammock Tempat Si Piko Tido  

Tgk tue die tgh landing. Kesian Kitty di hujung tue masih ketakutan...

Hohohoho... Siap Posing tue Si Piko nie....

Harap Si Piko gembira dapat kawan baru, sangkar baru dan tempat tido baru.... :)

p/s: Si Piko dah ader makwer baru. Sekarang dah jarang die geget kami sebab die dah ader kawan baru...





5 comments:

  1. Wahhh...Piko dapat awek.... tak lama lagi dapat cucu lah yer Alin... hehe... suka2... brapa hengget buai tu Alin? mcm best je kalau Cici pun leh bergayut mcm tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhuhu! a'ah kesian plak kat PIKO asyik main seekor jerk. pastue paling tak bole tahan nak geget org. Nie dah ader kitty die duk main2 ngan kitty takder nak geget kitaorg lagi.

      Buaian tue RM30. kalo azlina nak bolelar alin belikan. sbb weekend nie kitaorg nak pegi kedai tue..

      Delete
  2. apa nama kwn baru piko tuh? skrg ni dia msh tkt2 lg ke dh ok? dia membuang sume camne alin? sediakan pasir or ajar gune kencing kt toilet

    ReplyDelete
    Replies
    1. Namernyer KITTY. Hu3. farisha yang bagi nama. Skrg dah ok dah. Dah datang dekat ngan kitaorg dan bole diusap2. Die membuang kat pasir kucing yang beli tue. Tuannyer dulu memang dah ajar membuang kat pasir. Cuma2 mula2 die membuang sepah2 kat sangkar tension jgklar. Tapi nie dah ok dah, alhamdullilah...

      Delete
  3. kelas ko jah...

    banglo 3 tingkat.. bertuah badan la cats u!!!! hahaha...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...