Followers

Wednesday, 15 August 2012

Thursday, 9 August 2012

Naib Johan Nasyid MIDA 2012



Yeay kumpulan kami menang.... Pertama kali kami masuk tau. Gemuruh jugak sebab dah lama tak naik pentas. Naik pentas pon maser universiti aritue kot... Terketar2 jgklar. Tapi, Alhamdullilah dengan usaha keras dan pelbagai rintangan kami harungi  kumpulan Bussaina Abadiah Menang tempat kedua pertandingan Nasyid MIDA 2012. Huhuhuh. Kami dapat sebuah trofi dan duet RM350 (tak tahu nak buat apa lagik). Tajuk Nasyid yang kami bawa ialah Pergi Tak Kembali (Rabbani).

Seronok sangat tak sia2 mencari barang tuk persiapan pertandingan. Cari bajular (Baju mula2 cari kat kenanga mall tak jumper last2 beli kat KL SEntral juga dengan kaler pink purple yang cantik maser tue siap angkut ibu mengandung lagik sebab nak test baju). tudung yang nak samalar (last2 jumper kat jalan TAR daparlar 10 helai yang sama., ader duet lebih beli brooch yang sama, cute sangat). Yang paling tak boleh luper duk memujuk en suami nak beli tamborin di selayang Mall, selamat die nak. Cakap sekali jerk die cakap ok mungkin en suami tgk aku nie bersungguh kot... wakakakka... Alhamdulliah bersyukur dapat suami yang memahami (sempat lagik tue memuji). 


Huh maser pertandingan ader lagik cabaran. Bole plak microfon tak berfungsi.. Dugaan betul. Tapi kami relax jerk meneruskan nyanyian... tapi kesian dekat pembaca sajak tak dengar lansung suara yer takperlar aper pon kitaorg dah buat yang terbaik...

Tapi agak tak puas hati juga sebab markah kami sama dengan markah kumpulan juara. Tapi kami redha mungkin ada kekurangan pada kumpulan kami. Yeah kami akan perbaiki tahun hadapan. Wakakaka. Ada hati lagik tue nak masuk tahun depan.

Terima kasih kepada Zuraiti Sabtu aka kami punyer solo yang power tue dan tidak luper juga kepada ahli kumpulan yang  memberi komitmen penuh. Dan tidak luper terima kasih kepada group kompang Taman Medan yang memberi kami pinjam kompang tue...Lastly, Thank U Allah... Allahamdulliah. 

Mari layan video tuk tatapan kawan2...

Sebelum  ke Dewan... Dup Dap Dup Dap

Membaca Sajak

Seram Tak Tgk Mayat Kami?


Solo Ambil Trofi Dan Hadiah 

Bussaina Abadiah 

Trofi Naib Johan... Tahun Depan Johan. hu3..



nak tgk video kliklar sini....







Wednesday, 8 August 2012

Dah Tukar Duet Rayer

Model Cik Mai

Selamat pagi semua! Huhuhuhu. Mesti bersinar mata tgk duet pagi2 kan. Hehehehhe. Tahun nie mesti orang berebut2 nak tukar duet rayer. Hu3. Duet keluaran barular katakan... Seronok plak tukar duet rayer tahun nie.... Ok saper nak duet rayer mehlar singgah rumah tapi dengan syarat anda berumur 1 tahun ke 16 tahun jerk tau dapat duet raya... Heheheheh.... So kawan2 camner dah siap ker persiapan untuk Hari raya? Sibuk2 persiapan hari raya jangan lupe persiapan kiter di akhirat kelak. Jangan kerana nak buat baju or beskut raya dah tak buat terawikh. Ok bubye... Nak menunaikan kewajipan dulu... Untuk mendapat rezeki yang berkat... Aminnn...

Friday, 3 August 2012

Baju Farisha Dah Siap



Hye Kawan2 sehat ker semua. Macam mana persiapan hari raya. Mesti semua tgh sibuk pilih nak pakai baju aper tuk  hari raya! Kami tahun nie tema merah. Merah terang benderang. Wakakakka...

Erm baju dah siap... Adeh Alin mulalar nak mengedik nak letak manik. Sebab cam terasa kosong plak kan. Tadi tgk2 kat youtube nak pilih design mana. Pastue member cakap die ada buku buat manik. Wow rayer tahun nie mama akan buat manik kat baju tuk anak mamalar. huhuhuu. Nantikan yer. Jadi ker tak? Berdebarlar pulak sebab dah lama tak pegang jarum.

Hati nie terasa gudah gulana jerk di sebabkan hari isnin ader pertandingan nasyid. First tyme buat kat tempat kerja nie. Huh semangat sungguh, tapi saingan tak kurang hebatnyer juga. Haraplar menang. hehehheheh. perasan.... Tapi kalo dah masuk pertandingan mesti semua nak menang kan. heheheh nantikan berita terbaik buat group nasyid kami yerk. Oklar chow chin chow dulu. Nak balik umah dan tido (skrg kat office buat kerja boring sebab tak buat apa kat umah).... zzzzzzz...


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...