Followers

Thursday, 9 August 2012

Naib Johan Nasyid MIDA 2012



Yeay kumpulan kami menang.... Pertama kali kami masuk tau. Gemuruh jugak sebab dah lama tak naik pentas. Naik pentas pon maser universiti aritue kot... Terketar2 jgklar. Tapi, Alhamdullilah dengan usaha keras dan pelbagai rintangan kami harungi  kumpulan Bussaina Abadiah Menang tempat kedua pertandingan Nasyid MIDA 2012. Huhuhuh. Kami dapat sebuah trofi dan duet RM350 (tak tahu nak buat apa lagik). Tajuk Nasyid yang kami bawa ialah Pergi Tak Kembali (Rabbani).

Seronok sangat tak sia2 mencari barang tuk persiapan pertandingan. Cari bajular (Baju mula2 cari kat kenanga mall tak jumper last2 beli kat KL SEntral juga dengan kaler pink purple yang cantik maser tue siap angkut ibu mengandung lagik sebab nak test baju). tudung yang nak samalar (last2 jumper kat jalan TAR daparlar 10 helai yang sama., ader duet lebih beli brooch yang sama, cute sangat). Yang paling tak boleh luper duk memujuk en suami nak beli tamborin di selayang Mall, selamat die nak. Cakap sekali jerk die cakap ok mungkin en suami tgk aku nie bersungguh kot... wakakakka... Alhamdulliah bersyukur dapat suami yang memahami (sempat lagik tue memuji). 


Huh maser pertandingan ader lagik cabaran. Bole plak microfon tak berfungsi.. Dugaan betul. Tapi kami relax jerk meneruskan nyanyian... tapi kesian dekat pembaca sajak tak dengar lansung suara yer takperlar aper pon kitaorg dah buat yang terbaik...

Tapi agak tak puas hati juga sebab markah kami sama dengan markah kumpulan juara. Tapi kami redha mungkin ada kekurangan pada kumpulan kami. Yeah kami akan perbaiki tahun hadapan. Wakakaka. Ada hati lagik tue nak masuk tahun depan.

Terima kasih kepada Zuraiti Sabtu aka kami punyer solo yang power tue dan tidak luper juga kepada ahli kumpulan yang  memberi komitmen penuh. Dan tidak luper terima kasih kepada group kompang Taman Medan yang memberi kami pinjam kompang tue...Lastly, Thank U Allah... Allahamdulliah. 

Mari layan video tuk tatapan kawan2...

Sebelum  ke Dewan... Dup Dap Dup Dap

Membaca Sajak

Seram Tak Tgk Mayat Kami?


Solo Ambil Trofi Dan Hadiah 

Bussaina Abadiah 

Trofi Naib Johan... Tahun Depan Johan. hu3..



nak tgk video kliklar sini....







1 comment:

  1. wah2 taniah2 alin.... cantik lah baju tuh... berkenan akak, lg2 kalaer pink tuh....

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...