Followers

Friday, 19 April 2013

Cuti2 Cameron Highlands - 1

Hye aper khabar semua? Alin sehat2 belaka. Pejam Celik Pejam Celik alin dah masuk 26 mgg arinie alin preggy. Terasa kejap pulak mengandung anak kedua nie. He3.... Persiapan untuk baby? Adeh belum buat apa2 lagi persiapan untuk baby. Nak masuk 7 bulan nantilar baru membeli. list semua dah buat tgl nak beli jerk. Tapi kali nie tak banyak kot yang nak di beli sebab semua dah ader.

pink or blue...

Ehhhhhhh.... Lain tajuk lain plak yang nak diceloteh yer. Heehehehhe... Herm nak cerita aritue yang Alin pergi bercuti 3 hari 2 malam di Cameron Highlands. Huh besh sungguh sejuk jerk. Yerlarkan sekarangkan musim panas so kenelar pergi tempat sejuk. Nak pergi negara sejuk tak mampu pulak so pergilar tempat sejuk kat Malaysia nie jerk. Hehehe..

Pergi sana sempena sambut anniversary yang ke 5 ngan sambut besday Alin. He3. Memang puaslar baby makan strawberry sekotak sebab manis jerk kat atas tue. Siap dapat makan ice cream strawberry lagi. Yum3... Oklar jomlar layan gambar bercerita banyak2 nati borinklar pulakkan. Hehehhe..

Baru sampai Hotel Equatorial Cameron Highlands. Ok Farisha posing sikit...

  
Pemandangan Kea Farm dari tingkap bilik kat bawah yang hijau tue ader kolam tapi tak beranilar nak mandi sejuk sangat. Grrrrr..

Alin bertolak dari Shah Alam lepas buat pregnancy checkup n terus naik cameron. Dalam pukul 5 ptg jgklar sampai sebab kat berinchang tue dah start jem sesangat. Kereta pon jalan slow cam semut. Malam tue memang jem sesangat sampai kami dah turun sekerat jalan tapi kami patah balik sebab nak dekat 15 minit masih di Kea Farm tak gerak2. Kami balik semula ke bilik hotel dan pesan makanan dari bilik jerk malam tue. Tak dapatlar nak pegi pasar cameron sabtu malam tue. Suhu kat situ malam tue memang sejuk sesangat sebab hujan renyai2. Huh heaven yer...


Ok Ahad pagi tue Farisha langsung tak nak bangun tido. Nak dekat pukul 10 pg pon tak nak bangun. Kat atas tue muka bad mood jerk sebab kene paksa bangun tido. 
Mama : Icha  bangun nak makan sausage tak?
Icha: Icha tak nak bangun, besh tido sejuk jerk..
Mama: bangunlar sayang nanti lapar tak makan..
Icha : Tak nak Tak nak...

*Resultnyer macam muka kat atas muka bad mood jerk lepas mandi... He3...

 


         

He3. Tgk tue seronoklar tue dapat makan sausage ngan jagung plus orange jus di Coffee House hotel. Sedap yer anak mama makan. Tadi tak nak sangat.

      
Lepas makan2 kami berjalan kaki ke Pasar Kea Farm. Pastue aper lagi macam2lar kakak Farisha nak beli. Nak beli belonlar, kipaslar, tutup telinga tuelar. Macam2lar anak mama nie.


               
Alin pulak beli Strawberry n Strawberry Ice yang sedap tue. Sedap yer. Tapi Strawberry tue kalo dah bawak balik masam abes. Kitaorang siap bersantai tgk tv makan strawberry sorang satu cawan. huhuhu. Herm sejuk2 pon alin bantai makan ice cream sedap tue ice cream strawberry masam2 manis. 

       

Lepas pergi pasar Kea Farm alin dah tak larat nak jalan so lepak kejap kat bilik. Sebab kaki dah raser sengal2 maklumlar dah masuk 6 bulan kan. Tgk tue mak buyong duduk, muka penat..  

  

         
Ok dah rehat2 n kembali ceria kami kluar pegi jenjalan tgk bunga n cactus.. Hu3. Lepas tue terus cari makan tghari kat berinchang sebab kat kea farm tak jumper kedai makan melayu. Lepas makan jerk kami terus balik bilik sebab hujan lebat sangat petang tue. Abes semua plan nak jenjalan. Malam tue pula kami tgk ABPH pulak sampai pukul 11 malam baru cari makan. Turun berinchang cari kedai makan tup tup semua kedai dah tutup tgl kedai mamak jerk yg tgl. Makan jerk roti canai. Orang yang mengamuk2 nak kluar makan dah pengsan sbb mengantuk sangat. He3. Borink kot papa ngan mama layan ABPH tak layan die. He3...


Oklar nanti cerita esok yer alin cerita second post yer.... Tgu....

Friday, 5 April 2013

Lagi setahun 3 Series.

Selamat petang semua. Arinie besday alin yg Ke-29, OK. 5 April 2013 tarikh hari lahir ku. Oh tidak lagik setahun nak masuk 30 tahun. Wish tahun nie harap dapat melahirkan anakku yang kedua nie dengan selamat dan harap kami sekeluarga bahagia selalu.



Malam tadi en husbend keje malam. So wish kat telefon n kad sahaja sebagai pengganti diri. Hu3. Siap main sorok2 hadiah lagik suruh alin cari satu rumah. Huhuhu, kelakar n so suprise. Sebenarnyer dah tido dah pukul 12 tue mata memang sll akan tertutup sendiri walaupun di tahan-tahan.. Hu3. Maklumlar kalo mengandung nie memang tak laratlar raser macam kalo balik keje tue raser nak tido sampai pagi 

Tepat pukul 1 stgh malam macam tue. Tiba2 farisha bangun dari tidur mengerang sakit perut. Dah kenapa plak anak aku nie sakit perut sampai tonggeng2. Sapu2 minyak sakit lagi. Sapu lagi sakit jgk dah macam mana pulak nie nak buat tak pernah jadi macam nie. Tak sampai beberapa minit die cakap nak membuang, alin dengan pantas yer angkat terus bawak pegi toilet. Ohhh... rupernyer die sakit perut nak membuang, tahan2lar tue sebab die malas nak bangun dari tido. Huish.. buat mama panik jerk jerk anak aku nie. Ok dah setel semua. Terus Farisha tido dengan nyenyak yer. Terkebil2 mata alin plak tak bole tido.

Bukak2 hp jerk nampak papa wish besday n suruh cari hadiah satu umah. Tapi sebab alin dah tido n tak balas2 sms terus die bagi tau kat mana. Hahahahah. Rupernyer kat meja komputer belakang kotak astro. Herm strategik sungguh memang tak jumperlar macamtue. Sll letak bawah batal jerk. Senanglar cari. Herm kalo tak cakap memang sampai ke sudah tak jumpernyer... Pastue disebabkan tak bole tido terus jerk cari hadiah tue jeng... jeng... wah besh yer sekotak hadiah n card besday yang sangat chomei ngan sweet.. Seronoknyer dapat present... ekekekek...

hahahha... bini dah tido...

Kad n hadiah ke-29..

Terima kasih sayang sebab susah2 jerk belikan hadiah. Farisha pon dah pandai wish besday mama. Dia tahu sebab BB sitter Farisha bagi hadiah kat Alin. Hahaha sweet jerk. Die cakap happy besday mama. Mama nak kek aper? Kek barbies ker kek bear2. heheheh. Mama nak kek bear2. Ok nati Farisha beli ek... Sweet jerk.. Dah besar anak mama....

BB Sitter Farisha Bagi hadiah tudung. Thank You Mama Yan...


p/s: Errrrkkk nak dekat 30 tahun aper yang dicita2 citakan belum sepenuhnyer tercapai. Ok berusaha2 Alin. Semoga tercapai aper yang dirancang walaupun kene merangkak sekalipun. Wakakakaka...


Tuesday, 2 April 2013

Usia Kandungan Dah Nak Masuk 6 Bulan

Huh terasa kejap jerk pulak kali nie pregnant. Jumaat lepas pegi buat 4D, alhamdullilah semua sempurna dan lengkap. Jantung, otak, usus, kulit2 semua jadi dengan sempurna. Opsss jantina pon nampaklar. Cuba teka gurl ker boy?. Kadang terfikir jgk2 canggih sungguh zaman sekarang nie sampai dalam2 bayi bole tgk. Baguslar! dapat mengetahui masalah bayi lebih awal dan boleh mengubatinyer dari awal kandungan.

Nak tgk tak pict 4D. Meh i tunjuk meh....


Nampak muka ngan tangan sebelah kiri.


Nielar pict baby dalam perut i. Tangan kat tepi pipi... maser nie memang susah betul nak nampak mukanyer. Sebab tali pusat atas muka n memang aktif tak bole duduk diam.

Adeh tak sabar nak cuti bersalin. Nak cuti panjang 3 bulan. Weeeee.... Erkkkkk tapi takut nak bersalin harap semua berjalan lancar dan selamat.


p/s: nak tgu lagi 3 bulan lagi...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...