Followers

Friday, 19 April 2013

Cuti2 Cameron Highlands - 1

Hye aper khabar semua? Alin sehat2 belaka. Pejam Celik Pejam Celik alin dah masuk 26 mgg arinie alin preggy. Terasa kejap pulak mengandung anak kedua nie. He3.... Persiapan untuk baby? Adeh belum buat apa2 lagi persiapan untuk baby. Nak masuk 7 bulan nantilar baru membeli. list semua dah buat tgl nak beli jerk. Tapi kali nie tak banyak kot yang nak di beli sebab semua dah ader.

pink or blue...

Ehhhhhhh.... Lain tajuk lain plak yang nak diceloteh yer. Heehehehhe... Herm nak cerita aritue yang Alin pergi bercuti 3 hari 2 malam di Cameron Highlands. Huh besh sungguh sejuk jerk. Yerlarkan sekarangkan musim panas so kenelar pergi tempat sejuk. Nak pergi negara sejuk tak mampu pulak so pergilar tempat sejuk kat Malaysia nie jerk. Hehehe..

Pergi sana sempena sambut anniversary yang ke 5 ngan sambut besday Alin. He3. Memang puaslar baby makan strawberry sekotak sebab manis jerk kat atas tue. Siap dapat makan ice cream strawberry lagi. Yum3... Oklar jomlar layan gambar bercerita banyak2 nati borinklar pulakkan. Hehehhe..

Baru sampai Hotel Equatorial Cameron Highlands. Ok Farisha posing sikit...

  
Pemandangan Kea Farm dari tingkap bilik kat bawah yang hijau tue ader kolam tapi tak beranilar nak mandi sejuk sangat. Grrrrr..

Alin bertolak dari Shah Alam lepas buat pregnancy checkup n terus naik cameron. Dalam pukul 5 ptg jgklar sampai sebab kat berinchang tue dah start jem sesangat. Kereta pon jalan slow cam semut. Malam tue memang jem sesangat sampai kami dah turun sekerat jalan tapi kami patah balik sebab nak dekat 15 minit masih di Kea Farm tak gerak2. Kami balik semula ke bilik hotel dan pesan makanan dari bilik jerk malam tue. Tak dapatlar nak pegi pasar cameron sabtu malam tue. Suhu kat situ malam tue memang sejuk sesangat sebab hujan renyai2. Huh heaven yer...


Ok Ahad pagi tue Farisha langsung tak nak bangun tido. Nak dekat pukul 10 pg pon tak nak bangun. Kat atas tue muka bad mood jerk sebab kene paksa bangun tido. 
Mama : Icha  bangun nak makan sausage tak?
Icha: Icha tak nak bangun, besh tido sejuk jerk..
Mama: bangunlar sayang nanti lapar tak makan..
Icha : Tak nak Tak nak...

*Resultnyer macam muka kat atas muka bad mood jerk lepas mandi... He3...

 


         

He3. Tgk tue seronoklar tue dapat makan sausage ngan jagung plus orange jus di Coffee House hotel. Sedap yer anak mama makan. Tadi tak nak sangat.

      
Lepas makan2 kami berjalan kaki ke Pasar Kea Farm. Pastue aper lagi macam2lar kakak Farisha nak beli. Nak beli belonlar, kipaslar, tutup telinga tuelar. Macam2lar anak mama nie.


               
Alin pulak beli Strawberry n Strawberry Ice yang sedap tue. Sedap yer. Tapi Strawberry tue kalo dah bawak balik masam abes. Kitaorang siap bersantai tgk tv makan strawberry sorang satu cawan. huhuhu. Herm sejuk2 pon alin bantai makan ice cream sedap tue ice cream strawberry masam2 manis. 

       

Lepas pergi pasar Kea Farm alin dah tak larat nak jalan so lepak kejap kat bilik. Sebab kaki dah raser sengal2 maklumlar dah masuk 6 bulan kan. Tgk tue mak buyong duduk, muka penat..  

  

         
Ok dah rehat2 n kembali ceria kami kluar pegi jenjalan tgk bunga n cactus.. Hu3. Lepas tue terus cari makan tghari kat berinchang sebab kat kea farm tak jumper kedai makan melayu. Lepas makan jerk kami terus balik bilik sebab hujan lebat sangat petang tue. Abes semua plan nak jenjalan. Malam tue pula kami tgk ABPH pulak sampai pukul 11 malam baru cari makan. Turun berinchang cari kedai makan tup tup semua kedai dah tutup tgl kedai mamak jerk yg tgl. Makan jerk roti canai. Orang yang mengamuk2 nak kluar makan dah pengsan sbb mengantuk sangat. He3. Borink kot papa ngan mama layan ABPH tak layan die. He3...


Oklar nanti cerita esok yer alin cerita second post yer.... Tgu....

3 comments:

  1. seronoknyer time peknen nih jln2 kt CH, akak ni bile lah nk dpt jln2 kt situ kan...lama betul tak pg situ...

    seronoknyer tang mkn stoberi ngn jln2 tuh, tp akak tak minat lak aiskrim nyer... manis bebeno... akak lak tak minat manis2

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI












      Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

      Delete
  2. bez kan kalau kat cameron highlands ni...bila plak nak pegi ni...huhuhuhu

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...