Followers

Friday, 23 November 2012

Gambar Farisha Gangam Style

Huhuhuhu arinie dapat tangkap pict Farisha tgh Gangnam Style... Ish budak2 cepat betui dapat... Jom Layankan Ajer....

Tgk tgh syoklar tue... Huhuhu suker pict nie walaupun kualiti tak ok...

farisha menghayati lagu

Amboi zameer tinggi yer lompat...


Thursday, 22 November 2012

Farisha Demam Gangnam Style

Huhuhuhuhu kelakar jugak. Kat bilik air nyanyi, biler main sorang2 nyanyi, dalam kereta nyanyi lagu nie. Siap  menari dan buat tangan lagik. Memang betul2 demam gangnam anak aku nie. Farisha2 macam-macamlar anak mama nie... Huhuhuhu tapi chomei...


Gambar die menari gangnam takder. Tapi nie pict ngan kitty yang sll kene buli.....


Ala2 gaya awek korea.... hu3...



Thursday, 8 November 2012

Nak Pakai Baju Aper Yerk Dinner Nie?

Alin ader Office Dinner , 7 Disember nie di Shangrila Hotel, KL. Walaupun lama lagik tapi terpikir2 nak pakai baju aper. Biasalar perempuankan, mesti tak bole nak larilar pasal baju2 nie. Hu3 gedik... Tema  tahun Famous and Fabulous Night. Adeh Famous tue? Nak pakai aper ek? Takder idealar... Mula2 i ingat nak pakai baju nikah tapi muat ker. huaaaaaaaaaaa... Ker nak pakai  macam nie....

Macam nie ok tak?. Ala2 baju kelawar...

           
Opss takan nak pakai nie kot. Terbeliak mata husbend i... Dahlar i nie terlampau chomei nanti kang melampau2 chomeilar pulak. huhuhuhu. sajer jer gimik tue...


macam nie, cantik jgkkan...

Oklar nati nak usha2lar baju mana yang ok dan cantik. Yang paling penting berpatutan.

p/s: Aduh macam maner nak kuwus nie. Tak kuwus2 tambah gemuks aderlar. Oh tidak nak bawak badan pon dah tak larat.... mood sedey...


Thursday, 1 November 2012

New House For My Pets


Salam Jumaat semua. Hari nie nak cerita pasal binatang peliharaan Alin. Daripada dua sudah jadi tiga. Huhuhhuhu. Perkenalkan si Chomei. Alin ngan husbend bagi nama chomei sebab bulu die chomot sangat . Kami pikir2 tak kan lar nak beri nama chomot plak kan. Kesian plak kat die. So kami beri nama die Chomei... Biar die raser chomei sentiasa... Huhuhuhu... Di bawah nielar chomei... Rare kan kaler die...


Huhuhuhu. Kisah Si Chomeilar pula. Kami jumper di pasar maser en husbend ngan Farisha tgh beli jagung. Die berenti di kaki en husbend die meow2. Pastue die pergi . Abes jerk en husbend beli jagung, en husbend nampak lagi si Chomei nie berjalan tanpa hala tuju. En husbend terus tanyer alin. "Alin raser tue kucing saper ek?" Macam takder tuan jerk... "Alin: Entah takder tuanlar kot ataupun kene buang". En husbend terus mintak persetujuan dari alin. "Bole tak kiter ambik die rare lar kaler bulu die". Alin pon jawab, ambiklar kandang kiter besar lagik. Huhuhuhu. Pastue en husbend terus ambik die dan kami belanyer sampai sekarang. Seronok jgk bela kucing nie sebab tgk kerenah die yang paling besh tue semua suara lain2. huhuhu baru tau... Tapi leceh sikitlar nak tukar pasir tempat die buang.. bucuk.... 

Mula2 sangkar kami letak di hadapan rumah. Tapi tak tahan bau odor buangan masuk ke rumah. Lepas tue kami ambil keputusan untuk letak di belakang rumah. Huh lega... Kalo tak penin... Oklar panjang plak celoteh arinie... Borink plak nak baca kan... Jom layan gambar kami setting kandang mereka kat belakang rumah.... 

Tgh menikmati makanan

Huhuhu tgk tue gelongsor farisha pon dah pindah kat belakang rumah... Bolelar die main sambil tgk kucing...


p/s: Harap Piko, Kitty dan Chomei gembira tgl dengan kami...





Tuesday, 23 October 2012

Kebab Cendawan

Salam,

Selamat pagi semua! Dah sarapan belum? Heheheh. Alin dah kekenyagan Alhamdullialah rezeki arinie. Arinie alin bawak kebab cendawan buatan sendiri. Heheheh... Merangkap makan malam tadi dan breakfast arinie. Mungkin sampai tengahari kot. Sebab pagi nie makan satu dah kenyang. 2 keping belanjer cik mai n tasha. Jimat kan kengkawan... Sekarangkan semua barangkan nak naik.... So kenelar berjimat... Tadaaaa... Nielar kebabnyer...


Jom Kiter kongsi resepi:

400g daging cincang
Lobak dicincang
Cendawan tin separuh
Sos BBQ 1 Sudu
Sos Tiram 1 Sudu
Sos Cili 1 Sudu (Ikut kepedasan)
Kicap Manis 1 Sudu
Bawang Merah 1 Biji
Bawang Putih 3 Biji
Roti Pita 1 Bungkus

Cara2 masak:

1. Mula2 tumis bawang sampai naik bau
2. Masukkan daging cincang. keringkan air daging sampai agak2 kering
3. Masukkkan Sos BBQ, Sos Tiram, Sos Cili, Garam, Lada Hitam gaul sampai rata.
4. Roti Pita Di bakar dalam oven ataupun letak2 jerk atas pan tue bagi garing...
5. Ok Siap. Racik sayur salad dan tomato. Pastue sumbatkan daging pada roti pita dah taruk mayonis dan sos cili... Ok siap untuk di makan...

Sebelum abeskan entry arinie jom kiter layan Farisha tangkap gambar sendiri:-

Huhuhuhu. Pandai Jgk farisha tgkp gambar...

Letak camera atas meja tapi sekerat jerk kepala takder

dah gambar matalar pulak...

Bulat yer mata anak mama...

hehehhe gambar piko ngan kitty pon ader

Wah Farisha dapat tangkap gambar Piko ngan Kitty tgh bekejaran

Huh gambar mama pon sekeratlar sayang...

p/s: huhuhu arinie nak masak aper yer...





Sunday, 21 October 2012

3 Sekawan


Nielar kawan2 Farisha. Seorang Arianna dan Seorang lagi zameer. Gambar nie maser family day 2012 tema Avengers... Kami Anak2 kumpulan Hulk.. Mereka semua sebaya berumur 3 tahun... Huhuhuhu Sweetkan Pict nie... Suker tgk... tema "3 Sekawan"...




Nie gambar maser rayer tahun nie 2012 kat rumah Arianna...



Gambar yang nie maser diorang umo 1 tahun tahun 2010. Maser tue besday arianna 1 tahun. Cute kan... Tiga2 kecik chomei lagi...Hohohoho. Maser nie Alin Kuwus sebab BF farisha. Huhuhu bilerlar nak kuwus camnie... Tgk tue.. Farisha plak jenis budak tak reti duk diam tak bole nak pegang langsung cam ulat..


Nie maser diorang 1 tahun juga (bulan 5 tahun 2010) nie maser baru balik dari ICT. Best dapat makan reramai macam nie. Dua tiga hari balik dari ICT Farisha kene sakit kuku, tangan, mulut.. Kesian...



Nie untuk tatapan anak2 mama biler dah besar nanti. Kejap jerk diorang dah besar. Harap semua anak2 mama (Farisha, Zameer n Arianna) membesar dengan sehat dan menjadi anak cerdik pandai. Amin...




Tuesday, 16 October 2012

Kawan Baru Farisha 6/10/2012



Tadaaaa... Nielar kawan Farisha ngan kawan Piko yang baru. Kami berikan nama Kitty. Huhuhu. Chomei tak? Kami ambil daripada tuan nyer di Shah Alam. Kesian Kitty di berikan kepada kami sebab die bukan Persian Cat. Emaknyer Persian tapi biler kluar2 kucing domestik biasa. Lima2 beradik semua kucing biasa.  Hohoho. bapaknyer kucing biasa kot.... Tapi kami ambil seekor sahaja sebab memang dah tgl seekor. Sebab hari sebelum tue ader orang dah ambil 4 ekor abangnyer. Maybe Kitty memang dah tertulis kami yang jaga sebab orang tue memang nak ambil kelima2 tapi Kitty dapat melarikan diri dan hilang. Dah lama tue baru die balik umah tuannyer. 

Kira2 dah dekat 2 minggu (6/10/2012) jgklar kami ambil dari tuannyer aritue. Maser kami ambil si Kitty nie takut giler sampai terberak2 cirit yang sangat busuk. Phew... satu kereta bau. Raser nak pengsan pon ader. Tapi demi nak cari kawan Piko bawak baliklar jugak... Lepas jerk kami ambil Kitty kami terus ke Jalan Klang Lama untuk cari sangkar yang lebih besar untuk Kitty dan Piko. Kang kalo sangkar kecik bergaduhlar pulak. Hu3.. Ok nie die sangkar untuk Si Piko dan Kitty 3 tingkat tue. Si Piko daripada umah setinggan dah jadi umah banglo 3 tingkat dah. Siap ader Hammock utk Si Piko...

 Sangkar Baru untuk Kucing2 Ku

huhuhuhu. 3 Tingkat

Hammock Tempat Si Piko Tido  

Tgk tue die tgh landing. Kesian Kitty di hujung tue masih ketakutan...

Hohohoho... Siap Posing tue Si Piko nie....

Harap Si Piko gembira dapat kawan baru, sangkar baru dan tempat tido baru.... :)

p/s: Si Piko dah ader makwer baru. Sekarang dah jarang die geget kami sebab die dah ader kawan baru...





Sunday, 7 October 2012

Biore Pore Pack


Hye salam Isnin semua, jangan malas2 kerja tau. Macam mana weekend best tak? Hu3... Certeka aper kat atas tue... Ala Biore Pore Pack yang dulu sangat glamer utk tanggalkan bintik hitam dah putih. Huh kalo pakai memang puas hatilar. Raser licin jerk hidung. Hohohoho... Al maklumlar hidung tak beraper licin nieh, raser gewam jerk nak picit. Tapi kalo salah picit mularlar nak lebam. Ok untuk selamat daripada lebam jom kiter try Biore Pore Pack nie.

Dulu maser sekolah menengah memang rajin pakai nie. Maklumlar hormon baru nak menjadi2kan. Pastue masuk jerk Universiti tak pakai dah sebab ader salon tuk facial kat bawah kolej kediaman. Huh memang puas hatilar bayar RM10. Buat facial  dan wap muka siap buang bintik hitam n putih. Tapi sekarang terpakserlar pakai biore pore pack balik. Nak buat facial sendiri tak terkejar. Nak pegi kedai mahal. So kembalilar semula kepada Biore Pore Pack. Baru puas hati. Kalo mekap pon tampak licin jek. Hohohoho. Marilar mencuba pasti puas hati... Dah macam sales gurl biore pore packlar pulak. Dulu hanya putih jerk tapi sekarang siap ader kaler itam. 


Ok inilar hasilnyer. Dah beberapa tahun simpan. Rasernyer abes jerk degree mau 5 tahun jgklar. Puas hati rasernyer. Sajer jerk pilih hitam biar bole nampak semua yang tertanggal. Jangan luper cuber result pasti puas hati. :)

p/s: tapi kalo kulit alergik baik2 tau takut tak tahan pula dengan gam ada pada biore pore pack tue..Selamat mencuba..

Wednesday, 26 September 2012

OH Tidak Gusi Ku Berdarah...

sumber google..

Alamak naper kalo gosok gigi jer gusi berdarah. Kenapa ek? Raser tak selesa jerk gigi nie.... Alin search2 internet rupernyer Gusi berdarah disebabkan kerana penghapusan plak gigi yang tidak betul pada garis gusi. Hal ini  menyebabkan gingivitis (gusi meradang). Bahayanya lagi jika plak tidak dihilangkan secara teratur atau dengan memberus gigi dengan teratur dan bersih, maka akan mengeras dan menjadi karang gigi. Sehingga akhirnya mengakibatkan pendarahan dan boleh menyebabkan periodontitis (penyakit rahang dan gusi).


Jom kiter ckeck list beberapa penyebab gusi berdarah...
1. Infeksi bakteri atau virus.
2. Adanya gangguang pendarahan lain
3. Berus gigi terlalu keras
4. Perubahan hormon selama kehamilan
5. Idiopathic thrombocytopenic purpura (ITP), yaitu penyakit darah yang tak cukup memiliki sel darah merah.
6. Pemasangan gigi palsu yang tidak pas
7. Flossing yang tidak sesuai
8. Infeksi yang terjadi karena pada gigi dan gusi
9. Leukemia
10. Kekurangan vitamin K - menyebabkan Lemah daya pembekuan darah yang boleh menyebabkan pendarahan gusi, hidung, usus, dan salur kencing; penyerapan darah daripada luka; dan pendarahan otak, bagi kes yang teruk.
11. Kekurangan vitamin C

Karang gigi tidak dapat dibersihkan dengan memberus gigi tetapi perlu berjumpa doktor untuk membuat scalling (pembersihan gigi). Takutnyer kalo gusi rosak dan akan merebak ke akar gigi tak dapat nak memegang gigi dan gigi akan tercabut. Seramnyer... Naseb baiklar tempat alin kerja nie ader panel doc gigi.... Bole buat appointment. So dokter gigi kiter dating hari jumaat nanti yer.... Gusi sayer berdarah...

*Mood gigi tak selesa sebab gusi berdarah...


Tuesday, 25 September 2012

Si Piko Kawan Farisha...

Hye kawan2, arinie nak cerita pasal kawan baru Farisha. Certeka aper die? Berbulu dan meow2. Huhuhuhu... Tadaaaaa.....


Memperkenalkan Piko. Inilar kawan baru Farisha. Buat die main kejar n belasah2, semualar... Kegemaran Piko nie asyik nak mengeget jerk kaki n tangan org. Huh sakit betui kalo kene geget. Tapi cerdik sebab tiap2 mesti ader bende baru die belajar. Dah sebulan jgklar kami membelanyer. En Husbend yang amik lepas cuti rayer aritue. Die cakap kesian sebab takder makanan dan mak die dah tinggalkan die. Kesian jgk tgk die maser mula2 sampai rumah aritue. Sejak dari itular Si Piko nie tinggal dengan kami. 

Jom kiter layan gelagat si Piko nie..

Gambar Tgh tido

Tgk tue Farisha buat aper kat Piko... Dah jadi sahabat baik dah..

Tgk tue kalo dah tido tak sedar aper...


*Huhuhuhu. Kalo alin memasak kat dapur abes kaki kene serang, geget ngan cakar2. Uwaaaaa... last2 kene jatuh hukuman kurung dalam sangkar...






Monday, 24 September 2012

Aktiviti Di Pagi Ahad

Hye, semua sehat2 belaka ker? Alin alhamdullilah sehat... Hu3 aritue teremo sikit, sebab nak datang bulan rupernyer... Hehehehhe.... Herm semalam buat aper? Semalam Alin nie rajin sikit. Di sebabkan dah boring Alin pon mencubalar perkara baru. Jeng... Jeng... Jeng Alin buat roti jala cecah kuah kari.... Menjala di pagi Ahad naseb baik mendatangkan hasil. HO.. Ho... Ho...


Percubaan Pertama Tau.

Macam maner nampak sedap tak? Hehehhehe. sebenarnyer dah lama nak buat tapi nak cari mood tue lambat sikit.... Hehehhe. Jadi jgk akhirnyer. Mula2 macam tak jadi sebab menitik kecik2 jerk. Aper lagik mulalar modified acuan tue sampai bagi bole. Inilar hasilnyer.. Hehehhehe... Pasnie bole buat kalo orang nak datang rumah senang jerk rupernyer. Cuma nak dengan tak nak buat jerk... 


p/s: arinie dah ok dah sebab mempositifkan diri sendiri, alhamdullilah...


Friday, 21 September 2012

Herm Raser Nak Tukar Kerja...


Adeh boring nyer.... Kawan2 pernah raser macam nie jgk ker? Hari2 sayer buat kerja yang sama. Erm patut ker Alin tukar kerja?. Macam nie dilema betullar. Naperlar ader perasaan nie... Please, please... go away ... Biler dah borink mula lar macam2 kat pikiran nie nak buat aper kalo tak kerja... 

Mula2 alin ingat nak bukak kedai cenderamatalar... HU3... Ok tak? Bole bagi org gembira dapat hadiah yg di beli dari kiter....


kalo tak pon bukak kedai bunga... sebab kat umah tue takder langsung kedai fresh flower.. Bole gubah2 bunga mesti seronok... 


Belajar mekap pengantin ker! Bole buat bisnes... Sekarang nak mekap biasa sekali jerk RM250 kan... Hu3. Untung jgk tue kan. Hu3...



sambil2 tue bole hantar anak pergi dan balik sekolah. Sambil ader bisnes bole bagi komitmen pada keluarga... daripada macam sekarang nie duk buat kerja hari2 tapi org tak nampak aka tak penting sangat pon (tapi kalo takder aku mau company call sampai pengsan sebab tak dapat surat... Ho3...)... Org pon tak hargai yang aku buat, baik buat bende yang alin gembira kan? Macam mana nie... Tapi nak buat macam maner di sebabkan banyak komitmen yang lagik penting tuk gaji nie so berangan jerklar dulu... hu3...




p/s: layan perasan sebab buat kerja yang sama selama 5 Tahun....

Monday, 10 September 2012

Makanan....

Belum terlambat lagik untuk Alin mengucapkan Selamat Hari Rayer Maaf Zahir Batin. Mesti semua orang cukup makan kan rayer nie. Tapi jangan sampai terlebey tau nanti menjejaskan kesihatan pula...

Arinie alin puasa sebab semalam memang macam2 masuk dalam perut Alin nie. Maklumlar 8 division buat open house mau nak pengsan kalo makan semua... Biler di x-ray memang macam2lar kan dalam perut nie, nasi tomato, laksa siam, laksa johor... Banyaknyer... So arinie kesian kat perut so puasalar bagi si perut chomei rehat sikit...

Huh kalo di fikirkan kalori memang banyaklar kan... Jom kiter layan kalori dalam makanan ek... Hu3...


sumbangan google...

Huhuhuhu. takutnyer... Dahlar nak bersenam malas... abeslar pasnie jadi tong drum... Oh tidak... buncit...buncit...buncit... Pasnie nak treadmill lar. Treadmill alin berabuk sudah, naseb baik en husbend tak marah, dulu sibuk mintak beli sat gi jadi penyangkut baju..... Ok mulai dari sekarang sayer nak bersenam...

Wednesday, 15 August 2012

Thursday, 9 August 2012

Naib Johan Nasyid MIDA 2012



Yeay kumpulan kami menang.... Pertama kali kami masuk tau. Gemuruh jugak sebab dah lama tak naik pentas. Naik pentas pon maser universiti aritue kot... Terketar2 jgklar. Tapi, Alhamdullilah dengan usaha keras dan pelbagai rintangan kami harungi  kumpulan Bussaina Abadiah Menang tempat kedua pertandingan Nasyid MIDA 2012. Huhuhuh. Kami dapat sebuah trofi dan duet RM350 (tak tahu nak buat apa lagik). Tajuk Nasyid yang kami bawa ialah Pergi Tak Kembali (Rabbani).

Seronok sangat tak sia2 mencari barang tuk persiapan pertandingan. Cari bajular (Baju mula2 cari kat kenanga mall tak jumper last2 beli kat KL SEntral juga dengan kaler pink purple yang cantik maser tue siap angkut ibu mengandung lagik sebab nak test baju). tudung yang nak samalar (last2 jumper kat jalan TAR daparlar 10 helai yang sama., ader duet lebih beli brooch yang sama, cute sangat). Yang paling tak boleh luper duk memujuk en suami nak beli tamborin di selayang Mall, selamat die nak. Cakap sekali jerk die cakap ok mungkin en suami tgk aku nie bersungguh kot... wakakakka... Alhamdulliah bersyukur dapat suami yang memahami (sempat lagik tue memuji). 


Huh maser pertandingan ader lagik cabaran. Bole plak microfon tak berfungsi.. Dugaan betul. Tapi kami relax jerk meneruskan nyanyian... tapi kesian dekat pembaca sajak tak dengar lansung suara yer takperlar aper pon kitaorg dah buat yang terbaik...

Tapi agak tak puas hati juga sebab markah kami sama dengan markah kumpulan juara. Tapi kami redha mungkin ada kekurangan pada kumpulan kami. Yeah kami akan perbaiki tahun hadapan. Wakakaka. Ada hati lagik tue nak masuk tahun depan.

Terima kasih kepada Zuraiti Sabtu aka kami punyer solo yang power tue dan tidak luper juga kepada ahli kumpulan yang  memberi komitmen penuh. Dan tidak luper terima kasih kepada group kompang Taman Medan yang memberi kami pinjam kompang tue...Lastly, Thank U Allah... Allahamdulliah. 

Mari layan video tuk tatapan kawan2...

Sebelum  ke Dewan... Dup Dap Dup Dap

Membaca Sajak

Seram Tak Tgk Mayat Kami?


Solo Ambil Trofi Dan Hadiah 

Bussaina Abadiah 

Trofi Naib Johan... Tahun Depan Johan. hu3..



nak tgk video kliklar sini....







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...