Followers

Friday, 21 September 2012

Herm Raser Nak Tukar Kerja...


Adeh boring nyer.... Kawan2 pernah raser macam nie jgk ker? Hari2 sayer buat kerja yang sama. Erm patut ker Alin tukar kerja?. Macam nie dilema betullar. Naperlar ader perasaan nie... Please, please... go away ... Biler dah borink mula lar macam2 kat pikiran nie nak buat aper kalo tak kerja... 

Mula2 alin ingat nak bukak kedai cenderamatalar... HU3... Ok tak? Bole bagi org gembira dapat hadiah yg di beli dari kiter....


kalo tak pon bukak kedai bunga... sebab kat umah tue takder langsung kedai fresh flower.. Bole gubah2 bunga mesti seronok... 


Belajar mekap pengantin ker! Bole buat bisnes... Sekarang nak mekap biasa sekali jerk RM250 kan... Hu3. Untung jgk tue kan. Hu3...



sambil2 tue bole hantar anak pergi dan balik sekolah. Sambil ader bisnes bole bagi komitmen pada keluarga... daripada macam sekarang nie duk buat kerja hari2 tapi org tak nampak aka tak penting sangat pon (tapi kalo takder aku mau company call sampai pengsan sebab tak dapat surat... Ho3...)... Org pon tak hargai yang aku buat, baik buat bende yang alin gembira kan? Macam mana nie... Tapi nak buat macam maner di sebabkan banyak komitmen yang lagik penting tuk gaji nie so berangan jerklar dulu... hu3...




p/s: layan perasan sebab buat kerja yang sama selama 5 Tahun....

8 comments:

  1. akak pulak rasa nak benti keja..kalaula utang2 semua dah bis byr rasa nak dok mkn tido je kat umah hihi tp komitmen utang piutang mcm rumah byk lg ahakssss

    ReplyDelete
    Replies
    1. tular kak. sebab hutang umahlar bertapa kat sini... heheheh. tapi takperlar bersyukurlar apa yang kiter ada kan!... dari org lain takder kerja lgsg... Ape yang penting kiter berangan dulu... heheheh...

      Delete
  2. sbr ek dik, akak pun bt keje yg sama je tau hari2... cume kadang2 tu persekitaran keje yg bt rasa hepi... tp keje akak nih kejap banyak kejap skit...

    cube lah hepi2kan diri dik, time2 rht ajak kwn jln2 ke, bt mkn2 ke... biar kite rasa hepi keje situ

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehheh... Kak dana, sajer jerk berangan n layan perasaan. sebab arinie tak kluar merayau beli makanan duk office jerk tue yang raser borink tue. pastue mulalar nak pikir bukan2 kan... tapi alin bersyukur dengan apa yang ada... alhamdullilah... mode: sebab takder duet gaji lambat lagik memang jadi camnie moral down...

      Delete
  3. Alin... kita pn ada perasaan yg sama... skrg ni pk nak abiskan hutang je dulu.. tu yg gile2 wat bisnes online. untang x byk x per, janji steady income tu ada... huhu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhu. rasernyer semua org ader perasaan yg sama. mungkin takder aper2 pencapaian kot, huhuhu... tular alin pon dah lama tak update bisnes. dah terbantut plak. tapi kalo bisnes baju printed tue cam menarik jerk. nanti i promote kan...

      Delete
  4. cik mai merangkap jiran sebelah u pon mempunyai perasaan yang sama..bosan gak buat benda yang sama setiap hari...huhu...kan best kalau leh buat bisnes sendiri..(mode : berangan ON)..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tular mai kalo ikut hati dah lama dah takder dah jiran u nie. tapi kalo pikir2 sayang plak nak tgglkan kerja dan kawan2... aper yang penting kiter berangan jerklar dulu... hehehe..

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...