Followers

Tuesday, 31 January 2012

Langkawi Tguuuuuuuuu Aku......

Hehehehehh. Cuti Panjang aper lagi jom menggunakannyer dengan sebaik mungkin. Walaupun kene amik cuti Khamis dan Jumaat. Hehehehehh.... Hari Khamis nanti Alin akan pergi Langkawi sajer bawak Farisha pergi bercuti2 Langkawi. Alin dah banyak kali pergi Langkawi masa muda mudi aritue siap patah kaki lagi masa nak naek ferry wakakkaka. Kelakar betul....

Sebelum pergi tue jom layan2 dulu! Aper yang ada kat Langkawi..... hehehhehehe...

Peta besar Langkawi

Dataran Helang memang perkara wajib

Pemandangan dari atas lepas naik kabel car 

Tasek Dayang Bunting 

Paling penting mama nak shopping. Shopping apa tue! Mari scroll bawah...

Pinggan mangkuk

Nak pergi Haji Ismail Group nak cokelat untuk tasha n mai

 Idaman Suri Shopping Juga

Wah nak pilih mana satu tue!

Tgu alin update blog yer lepas pergi Langkawi nati . So tguuuuuuuu... Boleh layan gambar masa kat sana nanti...

Jenjalan PutrajaYa

Cerita Nie dah lama dah cuma tersadai jerk dekat draft nie sebab tak bawak cabel nak masukkan gambar. Kalo cerita tak masuk gambar tak best pulakkan. Huhuhuhuu.... Cuti Raya Cina aritue memang tak pergi mana just balik kampung n jenjalan putrajaya jerk. Sambil singgah masjid Putrajaya untuk sembahyang maghrib. 



Tiba jerk di masjid kami pon bergerak untuk masuk ke masjid. Pastue kami di tahan macam orang bersalah. Sebab memakai baju tidak cukup untuk menutup aurat. Opsss malunyer sebab pakai seluar jeans kot. Alin siap melatah lagi bukan sengaja ok. Alamak kene pakai ker? Bukan apa terkejut sebab secara tiba2 kene tahan. macam tak pakai seurat benang pulak (opsss terlebey sudah). Mungkin itu tugas diorang... Pastue kami pon terus ke tempat jubah dan terus memakai jubah n terus pergi tempat wuduk. Abes jerk amik wuduk alin pon apa lagi posinglar dengan jubah yang diberikan . Jom kiter tgk!

Ok tak kengkawan...

Selepas sembahyang kami pon bergambar di dalam masjid putrajaya tue... Aper lagi...




Lepas menunaikan fardu maghrib kami pon bergerak keluar. Play tyme untuk Farisha, Mama siap angkut moto pink lagi tuk Farisha legar kat dataran putrajaya tue. huhuhuhu. Tengah Farisha naik motor jerk. Wakakakka. ada orang naik moto sama dengan Farisha tapi kaler merah. Farisha riuh cakap mama sama, mama sama... (moto die sama dengan budak tue)

 Posing dengan makcik2 nyer

Amboi seronok nampak!

Mama!

Wah, anak gadis aku nie siap berdiri naik moto. Nak buat show ker?

Abes jerk satu round kami pon balik. Sebelum tue beli burger sedap (daging burger chelup black paper) dulu untuk santapan baru balik rumah!




Tuesday, 24 January 2012

Selamat Kembali Bekerja



Belum terlambat lagi untuk mengucapkan Selamat Tahun Baru Cina kepada kaum cina yang menyambutnyer. Erm tahun nie tahun naga. Dalam iklan TV pon ader naga yang chomei. Farisha panggil emu (lembu) Huhuhuhuhu.... Alin pon tidak ketinggalan bercuti dengan sebaik mungkin. Hari Jumaat dah cuti n balik kampung. Eleh macam jauh jerk kampung yer (Bukit Changgang Jerk).....

ihsan dari google

Tahun nie pelik sikit sebab macam tak meriah jerk sambutan raya cina. Mungkin tahun berjimat kot. Alin menghabiskan masa dengan family jerk. Tak pergi mana. Huh best sungguh memanjakan diri nie. Ekekekekkeke... Nak upload gambar masa cuti cable camera pulak tertinggal. Besok alin upload yer kawan2. 
Selamat Kembali Bekerja, Kerja Dengan Semangat....

Tuesday, 17 January 2012

Marvelon Menggemukkan... Oh Tidak


Alin baru jerk balik dari klinik tadi. Huh tidak ku sangka rupanyer MARVELON menggemukkan. Oh tidak.... Patutlar alin kurangkan makan pon takder apa! Ish menakutkan. Mana taknyer 2 tahun makan naik 8 kg dari pas bersalin. Sungguh tidak kusangka. Muka pun cam sembab jerk. Berat badan sekarang pon macam berat masa 5 ke 6 bulan masa preggy. Tue preggy takperlar, nie tak mengandung langsung tapi berat badan camtue, merisaukan betul.

Lepas tue mmg tak bolelar, tadi alin terus amik keputusan untuk jumper doctor. Masuk jerk bilik doctor.

Doctor : Awak sakit apa nie?
Alin      : Doc sayer makin bertambah gemuklar. Adakah sebab pil perancang yang saya makan?
Doctor : Doc ketawa n tersenyum. Awak amik pil perancang apa yer?
Alin      : Erm saya amik MARVELON...
Doctor : Herm MARVELON patutlar awak gemuk. Marvelon tue ada Ethinylestradiol 30 micrograms,  desogestrel 150 micrograms
Alin      : Lorrrr patutlar saya gemuk.... Dengan nada sayu. Abes saya kene amik apa yer doctor
Doctor : Ok doctor bagi Mercilon gerenti awak tak gemuk
Alin      : Yer ker doctor kalo gemuk jgk camner doctor?
Doctor : Awak cuba dulu, yang nie mmg tak gemuk
Alin      : Terima Kasih Doctor. Huh lega...


Nielar pil baru baru tue MERCILON Ethinylestradiol 20 micrograms, desogestrel 150 micrograms



Doctor cakap penambah baikkan daripada marvelon. Oklar Alin trylar dulu. Kalo tak ok kene guna YASMIN plak. Mahal pon mahallar. Janji tak demuk.... heheheheh...



pst: herm harap lepas nie turunlar berat badan nie. Dah tak mampu nak bawak dah nie. Heheheheh...



Monday, 16 January 2012

No More Pampers!!!!




Nielar pampers yang Farisha pakai selama 2 tahun lebey nie. Skrg tidak lagi "Katakan Tidak Pada Pampers". Hehehehehhe. Farisha dah tak payah pakai pampers, die dah pandai buang air sendiri, Suka sangat Mama. Mula2 mama sajer2 jer nak try. Sat gi tak sampai seminggu dah ok dah. Tapi sebelum tue puaslar mengelap yang terbabas. Huh hangin jgklar. Akhirnyer Alhamdullilah usaha Alin berjaya dengan bantuan BBS. Bolelar ada adik! Hehehheheh.

Alin pon aderlar belikan Froggy Potty tuk Farisha melatih buang hajat kat toilet. Seronok sangat Farisha dapat potty die... Farisha cakap chomei atak, atak... (katak)


Herm baru jerk dapat (selamat tak guna lagi kalo tak gelinyer) ader ker die buat potty tue macam motor siap pakai helmet lagi. Ish budak nie macam2 imaginasinyer... Biasalar budak baru nak belajar macam2 kan... Jom layan gambar farisha dengan froggy potty  nyer... Heheheh..


Herm dah jadi motor dah potty yer


  
Dah macam apa dah anak aku nieh



Dah nak buat apa pulak tue!


p/s: ok Farisha dah boleh jadi kakak!

Sunday, 15 January 2012

Jenjalan Port Dickson, Pantai Cahaya

Dah lama dah kami pergi Port Dickson nie, masa krismas aritue tapi tak sempat nak publish. (Eleh tak sempat ker takder mood). Lebey kuranglar ler!. Aritue sebab dah borink sangat kami pon plan pegi jenjalan PD. Sajer bawak Farisha jenjalan mandi laut.... Kami pergi tue masa krismas huishhh memang ramailar masa tue. Semua tempat piknik penuh. Kami pon kedepan lagi. Ish jemlar pulak. Nak pegi Teluk Kemang nieh. Kami patah balik n bawak kereta slow2 jumpalar pantai cahaya berdekatan dengan Kelab Diraja..... Kami usha2 port herm ada jgk port yang ok akhirnyer....

Nielar port yang ok bawah pokok kelapa. Laut nun jauh di sana...


Sesampai jerk Farisha main air kat tepi2 dulu ngan Papa


Posing2 dulu dengan 2 org mak su Farisha


Dengan Mama plak! Farisha sibuk main pasir pantai.


Kepenatan lepas mandi laut . Naik pantai sebab panas sangat relax2 ngan makan2 dulu dah lapar nie. Hehehhehe.


Mak Ngah n Mak Su 2 Farisha


Herm jerk bangun tido terus ligat main pasir.


Seronok sangatlar tue


Dah macam model tepi pantailar pulak. Abes satu badan penuh pasir.


Dah puas Farisha main2 pasir. Kami pon berkemas n salin baju sebab hari dah petang! Mana taknyer tak beraper jam kami berkubang. Yang paling best Alinlar tumpang pelampung Farisha yang ada payung tue. Kurang sikit sunburn yer... Heheheheh..


Bubye Pantai Cahaya next tyme kami terjah lagik!

Papa Jual Motor , Farisha Dapat Hadiah






Papa dah jual moto kesayangannyer. Sebab dah tak larat nak jaga manja sangat katanyer. Herm dah lepas gian kot. Yerlar dulu2 die memang teringin sangat nak pakai moto tue. Moto nie kami beli betul2 lepas kawen n moto idup dengan kami lebey kurang 3 tahun 8 Bulan. Hehehehh dah pregnant pon alin naik jugak moto nie tau! hehehhehe konon puan rempit lar. Wakakakak...

Yang paling untung Farishalar papa jual moto farisha dapat Mainan baru. Bestnyer dulu mama kecik2 pon tak dapat naik nie. Dah rezeki Farishakan.

Malam tahun baru semua org sibuk pegi dataran or KLCC kami sibuk melayan anak di kedai mainan cekgu Hafiz di Damansara Damai. Hadiah bole ikut pilihan Farisha. Bestnyer. Alahai... Mari tgk apa yang farisha pilih!


Kereta Hijau BMW



Scooter yang chomei nie ker?



Motor pink nie ker?

Kereta merah nie ker?

Mari kita tgk apa yang Farisha pilih!



Farisha pilih moto besar n PINK jgk. Papa puaslar pujuk nak belikan kereta. Yang mama plak suruh Farisha pilih scooter. Tapi farisha yang sentiasa demam PINK memang motor pinklar yang die pilih. Farisha cakap nak motor besar pink nak motor besar pink. Herm nak sama ngan motor papalar tue. Ish budak nie... Heheheheh...
(Macam mak bapak yang lebey yerlar masa kecik2 tak dapat pon naik kan).



Monday, 2 January 2012

Azam Tahun Nie nak Tambah Ahli Keluarga

Erm lama betul cuti yer. farisha pon sampai tak nak pegi rumah BBS. Die cakap nak duduk ngan Mama!..... heheheheh Chomei....

Paling utama sekali Selamat Tahun Baru Alin ucapkan kepada semua harap semua dah pasang azam baru. APER AZAM BARU ANDA 2012 nie?

Kalo Alin Tahun 2012 nie ingat nak tambah ahli keluargalar. Opss terlebey sudah. Tapi daripada nasihat penasihat terbaik alin a..k.a en husben alin kene turunkan berat badan dulu baru bole pregnant kalo tidak nanti masa pregnant tak sehat dan berpenyakitt. Herm betul jgk tue MAU sampai nak bersalin nanti cecah ke
80 kg lebey kalo pregnant sekarang.

TIDAK!!!!!!!!

Oleh itu saya berazam untuk turunkan 10kg? WOW banyak tue. Bole ker? 
Berusaha!!!!!!!!!!!!!!! 
Yakin Boleh.....



p/s: bestnyer tgk org dukung baby. Dalam hati seram teringat bersalin aritue. Heheheheh... tapi ingat2 luperlar...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...