Followers

Wednesday, 24 August 2011

Mood BerCuti Juga!

Dah lamer rasernyer tak bercuti boring sungguh. sbb alin nie mmg suker pegi cuti2. Kesian cik mai tak dapat cuti2 sbb die dah start kelas. Takpe cik mai pas nie kiter pegi bercuti sama2 ok! Hah nak cerita nie alin akan bercuti ke Cherating yang dah lamer alin tak jejakkan kaki ke situ! Hehehehheh siap dah booking bilik lagik.... Kami akan bersantai di sini selama 3D 2N... Tak sabarkan? Yerlar semua berkumpul mak n abah, atuk n nenek, family pak ngah, family pak su.... wah ramai tue. kalo buat BBQ mesti meriah kan? Di bawah nielar tempat kami akan bersuka ria! Bilerlar nak sampai tarikh 16 September 2011 nieh.. nak meronggeng!


DUTA VILLAGE BEACH RESORT

Mari Kiter lihat gambar2 tempat kami lepak2  nati!!!! selamat menjamu mata

***

*******

*********************


 wah chalet nyer cam besh


kolam tuk si budak kecik farisha


wah bole baring2 disitu




camner best tak? Beshkan tak sabar yer!!!!!!!

Tuesday, 23 August 2011

MooD Rayer.....

Memandang sistem yang saya buat keje sll tue ting tong. so aper lagi maser nielar peluang berblogking. huhuhuhu. adehhhhhhhhh naperlar takder mood nak buat keje nie! heheheheh semua dah setel baju rayer, kueh rayer n macam2 lagik. semua nak rayer. Pasnie nak kemas umahlar. Walaupun sedey sbb tak dapat lagik rumah yang kami beli tue. Terpaksalar kami beraya di rumah sewa cina tue lagik.... YEhuuuuuuuuu tak sabar nak tgu hari jumaat, adalah hari ronggeng sbb sayer dah cuti. Nak buat kueh rayerlar katerkan. siap beli oven ngan mixer tue. Bersemangat sungguh. Aper nak buat kueh rayer semua mahal , nak bagi mak mertua lagik, nak bawak balik rembau lagik so alternative lain buat kuehlar. tapi seronok dapat berbuka ngan mak dari hari jumaat sampai   isnin yehoooooooooo... erm nak buat beskut aper yer?

Cornflake


 confleks madu

coklat chip. yum..yum...

Biskut Dahlia

Beskut dahlia mat gebu!

Benzila Love Cookies

biskut jejari coklat

HehE Camner SEdaP tak! Tgu ek nati dah siap beskut alin upload kat sini apa rupernyer. Tak sabar nak tgu hari jumaat! Horrey....

Sunday, 7 August 2011

"Contest Baby Cute With Baju Melayu / Kurung"


Yeah! "Contest Baby Cute With Baju Melayu / Kurung" Marilar Ramai2 Join. Lagi Ramai lagi best dapat tgk baby yang cute miut pakai baju kurung n baju melayu... heheheheh sure chomei.. 

1.

Dengan lafaz Bismillahirahmanirrahim,
Hi uollss, seperti yg dijanjikan dlm entry lepas mama ingin melancarkan satu contest sempena menyambut bulan Ramadhan dan sempena umur anak mama setahun pd 22/08/2011. Ni 1st time mama buat contest. harap2 ade sambutanlah.hihi


Syarat2 Penyertaan
  1. Buat entry bertajuk "Contest Baby Cute With Baju Melayu/Kurung" done
  2. Letakkan banner di atas pada entry dan sidebar korang dan link back sekali yer done
  3. Follow blog mamarayyan..wajib tau:) done
  4. Upload sekeping gambar si manja..mesti pakai bju melayu/kurung done
  5. Klu x de anak lg, boleh letak pic anak sedare ke, anak sepupu ke, anak jiran ke (anak sendiri)
  6. Si manja hendaklah berusia 1 hari - 3 tahun pada hari entri ini di tulis. (Umur 2 Tahun anak saya)
  7. Di bawah gambar tersebut hendaklah sertakan NAMA ANAK, UMUR ANAK danNAMA IBU (done)
  8. TAG 2 orang rakan dan pastikan diorng tahu k  (done)
  9. Tinggalkan link entry dekat comment box (done)
  10. Tarikh tutup pd 22/08/2011 (ok noted)
Okeh itu jer syarat2nyer...senang jer kan:)


Hadiah berupa Kain Pasang dan Sepasang Baju Baby(kemungkinan besar baju melayu/kurung..sesape yg menang perlu bg size bju anak kt mama k) ..best kan hadiah yg mama nk bg ni..boleh pakai raya nti :p


Ini kain pasang yg akn korng dapat
  Syarat ke-4 Upload sekeping gambar si manja..mesti pakai bju melayu/kurung

GOOD LUCK YER:)



################################################################

"Contest Baby Cute With Baju Melayu / Kurung"


Banner Contest


#




#




#


#



Ok di bawah ini adalah pict princess saya NUR ALYA FARISHA BINTI MOHD NAZIM
 lahir pada 4 Mei 2009 yang sll menghibur hati kami sekeluarga! Inilar picture farisha yang chomei dengan pipi yang bam bamnyer untuk contest! Macam maner raser nak buat menantu tak? Hehehheheh...


4. Upload sekeping gambar si manja..mesti pakai bju melayu/kurung


Nama : Nur Alya Farisha BInti Mohd Nazim
Umur Anak: 2 Tahun
Nama Ibu : Noor Suhailin Binti Mohd Sukhaimi

7. Di bawah gambar tersebut hendaklah sertakan NAMA ANAK, UMUR ANAK danNAMA IBU



hehehehhehe.... budak yang suker sangat posing saner posing sini. Tak sabar nak tgu hari raya. Sbb tahun nie farisha dah tahu macam2 dengan yang becoknyer tue. Heheheh. mesti banyak keletah dan aksi yang kelakar dan menghiburkan die buat. Wah taun nie die dah tahu apa itu duet, mesti dier  seronok dapat kumpul duet raya! ;)

8. TAG 2 orang rakan dan pastikan diorng tahu k  : Ok saya nak tag CIK MAI dan ARILAREEFA

Dibawah ini adalah sekadar gambar hiasan untuk tatapan kawan2. Aksi farisha sebelum nak sertai contest Baby Cute With Baju Kurung nie. harap Terhibur...  At last gambar diatas dipilih yang terbaik untuk contest ini! Harap2 Farisha Salah seorang yang terpilih. amin...





Saturday, 6 August 2011

GA | Happy Birthday Ayesha Ramlee.



4.   Jawap soalan ni : PUKUL BERAPA AYESHA DILAHIRKAN?
a) 10:04 AM
b) 10:04 PM

Saya raser jawapannyer adalah 10.04 am sbb GA nie tutup pada 10.04 am.

 Tarikh tutup : 15 Ogos 2011 jam 10:04AM ye bukan 10:04PM

First sekali saya nak ucapkan becoming heppy besday to Ayesha Ramlee. So kawan-kawan aper lagi jangan ketinggalan untuk join GA nie. hehehhehehe.. Maner tau anda salah seorang yang bertuah... Kalo korang nak join GA nie mehlar klik disini http://ayesharamlee.blogspot.com/2011/07/ga-happy-birthday-ayesha-ramlee.html

so saya nak tag cik mai coz die mmg sangat suke sertai GA

MeGa GiVeAwaY Cik YaNa & Cik PuTih

Marilar kiter ramai2 join mega giveaway cik yana & cik putih. Besh sangat2 hadiah yer kalo nak join mehlar klik di link ini http://qalbisakinah.blogspot.com/2011/07/mega-giveaway-by-yana-cik-putih.html . Ok di bawah nie senarai sponsornyer. Macam maner bestkan. Aper lagi tgu2 joinlar mega giveaway cik yana & cik putih nie. Manerlar anda salah seorang yang bertuah.

senarai sponsor :
  1. Scarf Sweethoney
  2. Wirda Azurainie.  
  3. Droplet House
  4. Lens Mania
  5. Ayu-Raudhah Shawlstore
  6. Nora Nabella
  7. Applepinkbow
  8. Syafeika Edora
  9. pixel mania
  10. Wan Hazel 
  11. Momo Chan Collection 
  12. NHL Colloection
  13. Kei Seinchi
  14. Sya Razali 
  15. Aimi Craft 
  16. Habibi Hamid
  17. Shawl Az 
  18. Imann Abdul
  19. Aan Boutique
  20. KZ Nabihah Boutique
  21. Ciktiqz Adamaya
  22. Tri Fa
  23. Kittyshawls 

Wednesday, 3 August 2011

Persedian Untuk Menghadapi Bulan Ramadhan

Yeah bulan ramadhan telah bermula! So kenalah mengumpul semua kekuatan untuk beramal di bulan yang mulia ini. Selama dua hari berpuasa nieh macam letih sangat, tidak bermaya dan mengantuk lebey. Heheheheh. Asyik menguap jerlar kan n jalan pon lemah jerk! Alin pon berpikir sejenak aperlar aku nak ambil untuk mendapat tenaga yang banyak untuk bertarawih, bangun masak sahur, melayan anak kesayangan ku Farisha. Kesian tgk anak mama biler tak terlayan, alin biler pas bukak puasa jerk dah takder tenaga. Tak boleh jadi nie. Tadi alin pegi farmasi tanyer kat kaunter farmasi "multivitamin aper yang boleh menambah tenaga"! Farmasi tue pon cakap Pharmaton multivitamin. Alin pon terus beli demi untuk kecergasan di bulan ramadhan nie.... Harap2 oklar ek... Kalo ok i akan bagi testimonial. Lagipon alin search di blog diorang cakap ok. So i nak trylar.... Nie Salah satu blog yang pernah makan pharmaton multivitamin tue. Selamat Mencuba!


Dibawah nie adalah kandungan dan cirinyer:


Pharmaton Caplet with Selenium.


Khasiat Pharmaton Multivitamin:
Pharmaton Caplet adalah campuran Ginseng, multivitamin, mineral dan unsur surih yang berkesan keatas metabolisma badan, menambah kesihatan dan memulihkan tenaga fizikal, mental dan meningkatkan keupayaan untuk menentang gangguan kepada kesihatan. Supplement nutrient didalam pharmaton membekalkan keperluan untuk golongan tua dan muda.

Cara pengambilan: 
1 caplet setiap hari semasa sarapan atau selepas makan. 

Amaran: 
Tidak disaran untuk berumur bawah 12 tahun. Pengambilan oleh wanita hamil atau menyusukan anak ditentukan oleh doktor anda. Tidak boleh diambil dalam kes gangguan metabolisma kalsium, hipervitaminosis A atau D, gangguan buah pinggang, semasa rawatan retinoids dan kepada yang sensitif terhadap kandungan vitamin ini. 

Komposisi kandungan: 

NutrietKandungan setiap tablet% USRDA dewasa dan
kanak-kanak >4 tahun
Ginseng Extract G11540 mg-
Beta Carotene4.8 mg-
Vitamin B11.4 mg93
Vitamin B21.6 mg94
Vitamin B62 mg100
Vitamin B121 mcg17
Vitamin C60 mg100
Vitamin D3200 iu50
Vitamin E10 mg33
Biotin150mcg50
Nicotinamide18 mg-
Folic Acid0.2 mg50
Copper2 mg100
Selenium50 mcg-
Manganese2.5 mg62
Magnesium40 mg10
Iron10 mg56
Zink1 mg7
Calcium100 mg10
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...